Bulgarian Edition

НЕВИДИМИ

„Невидими” е роман за неприемането на различните, в който деца съчиняват родителите си. Млада жена, отраснала в Дом за изоставени деца, се опитва да превъзмогне травмите от детството си. След поредица от раздели среща Дара – изоставено дете, в което разпознава себе си като малка. Привързва се към нея и решава на всяка цена да намери начин да й подари живота, който тя самата никога не е имала. Това е роман за хората в периферията на обществото. Различни сюжетни линии се преплитат, за да разкажат една обща история: на невидимостта.

Търсете в добрите книжарници или поръчайте тук.

Невидими получи наградата за Дебют на Литературните награди Перото 2018съпътстваща награда в категория Проза за дебютна литература Южна пролет 2018 и Номинация за Роман на годината на 13 Века България 2018!

“Малцина са способни да пресъздадат без грам претенция живота на преминалите през дом за изоставени деца, още повече по време на прехода; последващите им съдби. Всъщност, по-общо казано, всеки от нас е изоставено дете, но тези, за които разказва авторката, наистина са невидими на социалната карта. Наталия Делева отмахва от лицата им всички клишета, с които сме ги набоклучили. Трудна, неприятна, важна, наистина важна книга.”
Марин Бодаков, в. Култура

“Невидими” е дебютният роман на Наталия Делева, който бе номиниран в деветия национален литературен конкурс Развитие. 

%d bloggers like this: